Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Синята лампа 9 април

Синята лампа 9 април Източник: Снимка: infoshumen.info

Обяви

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ
НА ТЕРИТОРИЯТА НА ШУМЕНСКА ОБЛАСТ

№ 99/ 09.04.2019 г.

През изминалото денонощие на обслужваната от ОДМВР- Шумен територия са регистрирани три пътнотранспортни произшествия. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 33 акта, наложени са 37 глоби с фиш.

Разкрити престъпления: Полицейски служители от Каолиново установили жена, която неправомерно изтеглила парична сума от банкомат в града. Работата по случая започнала след получен сигнал на 2 април от 59-годишна жена от село Тодор Икономово. Пред униформените съобщила, че получила известие, че от дебитната ? карта е изтеглена сумата от 130 лева. В хода на извършената проверка било установено, че паричната сума била изтеглена от жена, която познава. Изяснено било, че Р.Н./50г./ от същото село отнела картата на своята позната, като използвала момент на невнимание. По случая е образувана преписка, работата по която продължава.

Пожарна безопасност и защита на населението. Шест пожара в контейнери за смет в централната част на Шумен в рамките на 40 минути са погасили огнеборците от РСПБЗН в града. Първият сигнал дошъл в 21:49 часа на 8 април. Съобщено било за пожар в контейнер за отпадъци на пътното платно на ул.“Цар Иван Александър“ в града. Пламъците били погасени с помощта на 600 л. вода. Екипът веднага бил насочен към бул.“Славянски“ към друг пожар в контейнер за смет, отново на пътното платно. Пламъците били загасени. Малко след 22:30 часа в дежурната част на противопожарната служба бил приет сигнал за пожар в контейнер за смет в жк. Херсон. След пристигане на място огнеборците заварили да горят пет последователно разположени контейнери, по всяка вероятност умишлено запалени. В близост до тях имало паркирани автомобили. Огнеборците загасили пламъците, благодарение на бързата им реакция шест автомобила били спасени от опожаряване. Екипът бил пренасочен на друг пожар в контейнер за смет на пътното платно на ул.“Преслав“, който бил в начален стадий на горене- по всяка вероятност умишлено запален. Погасен е и са спасени два леки автомобила, паркирани в непосредствена близост. Последвал сигнал за запален контейнер за смет на бул. “Плиска“, също на пътното платно. Огнеборците се отзовали и загасили пламъците.
Всички пожари са без материални загуби благодарение на бързата им реакция. Умишлените действия трудно могат да бъдат предотвратени, но всеки може да помогне при откриването извършителя и неговото санкциониране. В случай, че сте станали свидетел на действия, които са предизвикали пожар можете да сигнализирате в районните служби за пожарна безопасност или в управленията на МВР. Закона за министерството на вътрешните работи дава възможност на служителите на министерството да налагат административни санкции в размер от 200 до 2000лв на физически лица.
 
 


Прочетете също
Top