Шумен  1 °CПон, 11- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Синята лампа 8 април

Синята лампа 8 април Източник: Снимка: infoshumen.info

Обяви

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА

НА  ШУМЕНСКА ОБЛАСТ

                                                                               № 98/ 08.04.2019 г.

 За времето от петък до неделя на обслужваната от ОДМВР- Шумен територия са регистрирани девет пътнотранспортни произшествия.   За  различни констатирани нарушения полицейските служители  са съставили  80 акта, наложени са 173 глоби с фиш.

 Разкрити престъпления: Сигнал за възникнал пътен инцидент  малко преди Пети километър край Шумен бил приет в петък малко след 8 часа сутринта. Насочен бил полицейски екип. На място било установено, че водачът Е.Е. /26г./, който бил зад волана на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация е самокатастрофирал. Тестван бил за алкохол. Отчетени били 1,75 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК.

 На 7 април в 14:20 часа за проверка в гр. Върбица бил спрян водач на колесен трактор ТК- 80 с разградска регистрация. Зад волана бил Р.А. /26г./ от село Маломир. Не представил свидетелство за управление, а след справка било изяснено, че управлява в едногодишен срок от наказанието му административен ред за шофиране без да притежава книжка. За извършено престъпление по чл. 343 В ал. 2 от НК е образувано бързо производство.

 Около 13:45 часа на 5 април за проверка в село Радко Димитриево била извършена проверка на водач на лек автомобил Нисан „Алмера“ с шуменска регистрация. Установено било, че А.О./ 48г./ от село Тимарево шофира в едногодишен срок от наложено административно наказание за шофиране без да притежава шофьорска книжка.  Образувано е бързо производство.

 Неизвестен направил опит да извърши кражба от павилион за алкохол и цигари в Шумен. За случая сигнал е подал собственикът на търговски обект на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен. В полицията съобщил, че за времето от 22:30 часа на 5 април до 05:30 часа на 6 април „апашът“ взломил стъклопакет на алуминиева дограма на павилиона. На място бил извършен оглед, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 от НК.

 Неизвестен извършил кражба на около 50 лева на монети от лек автомобил Дачия „Сандеро“ в Шумен, след като преди това счупил стъкло на предната му дясна врата. Кражбата по данни на собственика е станала за времето от 00:30 часа на 6 април до 10:30 часа на следващия ден. Колата била паркирана на ул. “Свети Райко Шуменски“. На място бил извършен оглед. За извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

 ПТП. Около 15:45 часа на 5 април  на ул. “Александър Стамболийски“ в село Златар възникнал пътен инцидент. Водач на товарен автомобил ДАФ с бургаска регистрация преминал покрай попътно движещ се велосипедист. Водачът, 58-годишен мъж от Бургас, не оставил достатъчно странично разстояние, в резултат на което велосипедистът паднал на пътното платно. След настъпилото произшествие 50-годишният местен жител бил откаран за преглед в болнично заведение. Установена била фрактура на лява раменната кост и три леви ребра. Настанен е за лечение в МБАЛ- Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението.

На пет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи в областта в петък срещу събота. Оказано е съдействие за обезопасяване на участък след възникнал пътен инцидент на пътен възел Шумен- Търговище- Разград- Русе. Погасен бил пожар в отпадъци на ул.“Бреза“ в Шумен, който е без материални щети, пожар в комин в жилищна кооперация в гр. Каспичан. Екип е обезопасил висяща ламарина от покрив на кооперация на бул.“Велики Преслав“ в Шумен.

 10 декара иглолистна гора била спасена след пожар в борови иглички в горски парк в землището на село Тимарево. Сигнал за произшествието бил приет на 5 април в 10:57 часа. На място бил пратен екип от районната противопожарна служба в Шумен. Помощ в гасенето са оказали петима служители на ДЛС „Паламара“. Пламъците били погасени с помощта на 4 тона вода. Пожарът е без нанесени материални загуби.

 На пети срещу шести април екипите са се отзовали на шест сигнала. В 11:38 часа на 6 април било получено съобщение за пожар в открита площадка и двор в индустриалната зона на Шумен/ бивш Консервен комбинат/. На място бил пратен екип, който установил, че от запалени отпадъци в двора пламъците се прехвърлили към външно тяло на климатик и прозорец на склад. Пожарът бил загасен с помощта на 6 тона вода и 20 л. пяна. Унищожени са 2 кв.м. пвц дограма и външно тяло на климатик, спасени са две сгради.

 Погасен бил и пожар в борови иглички в района на село Тимарево, в сухи треви в село Веселиново, оказано е съдействие за пренасяне на болна жена от дома й до екип на ЦСМП.  Огнеборци са реагирали на сигнал за пожар в къща в село Градище на 6 април в 22:02 часа. Пламъците били погасени с помощта на 6 тона вода.

 През последните 24 часа са получени четири сигнала за произшествия. Екипите са гасили пожар в сухи треви край язовира в Мараш, в контейнер за отпадъци в Нови пазар, в сухи треви край местността „Станата“ на Нови пазар. Всички са без материални загуби. 
 
 


Прочетете също
Top