Шумен  25 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Синята лампа 5 април

Синята лампа 5 април Източник: Снимка: infoshumen.info

Обяви

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН
ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА
НА  ШУМЕНСКА ОБЛАСТ
                                                                               № 95/ 05.04.2019 г.През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен е регистрирано едно пътнотранспортно произшествие. За  различни констатирани нарушения полицейските служители  са съставили  37 акта, наложени са 66 глоби с фиш.

Разкрити престъпления:  В полунощ на 5 април на бул.“Велики Преслав“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил Шкода „Фабия“ с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител Й.Р./43г/. Тестван бил за алкохол, дрегерът отчел 2,04 промила в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 13:10 часа  на 4 април полицейски служители от Нови пазар спрели за проверка водач на лек автомобил Алфа „Ромео“ с шуменска регистрация. В автомобила освен водача О.А./30г./ пътували  Р.П./32г./ и А.Ф./26г./. В хода на извършената допълнителна проверка в Р.П. е намерен плик с около един грам кристално вещество – по него данни метамфетамин, а в А.Ф. е намерена саморъчно свита цигара с „чай за пушене“ и пликче с около един грам, за което съобщил, че е метамфетамин. Задържани били за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 345 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Около 15 часа вчера в хале за регистрация на автомобили в сектор Пътна полиция към ОДМВР- Шумен за първоначална регистрация бил представен лек автомобил Тойота „Авенсис“. Експертът в халето установил, че Б.Д./51г./ е представил неистински официален документ- талон. За извършено престъпление по чл. 308 ал. 2 от НК е образувано досъдебно производство.

На 4 април около 19 часа в село Царев брод за проверка бил спрян водач на лек автомобил Мазда 6 с шуменска регистрация. Установено било, че регистрационните табели били предназначени за друго моторно превозно средство. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК.

Около 13:15 часа на 4 април на ул.“Ген. Драгомиров“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с варненска регистрационни табели. Изяснено било, че са служебно прекратени и автомобилът не бил регистриран по надлежния ред. Образувано е досъдебно производство.

На 4 април в село Сини вир възникнал спор между 35-годишен местен жител и 42-годишен мъж от село Омарчево. По време на скандала 35-годишният нанесъл две повърхностни рани в областта на десния крак на другия мъж. Пострадалият е транспортиран с екип на ЦСМП в МБАЛ- Шумен. Оставен бил за наблюдение без опасност за живота. Полицейски служители от РУ- Каолиново извършват проверка по случая - за престъпление по чл. 130 от НК.

Малко преди 15:30 часа на 4 април в землището на село Развигорово в местността „Даудча“ бил намерен труп на благороден елен. Бил прострелян с огнестрелно оръжие, предните задни крайници и част от корема били отрязани и липсвали. Извършен бил оглед, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 237 ал. 1 от НК.

Пожарна безопасност и защита на населението.
На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните екипи в областта през последните 24 часа.
В 06:58 часа на 4 април бил приет сигнал за пожар в къща на ул.“Георги Димитров“ в село Градище. Към адреса бил насочен противопожарен екип от Шумен. На място било установено, че пламъците в дома на 75-годишната жена тръгнали след като паднала жар от печка на твърдо гориво, запалена малко преди това. Жената била откарана за преглед в МБАЛ- Шумен. Пламъците били погасени с помощта на 15 тона вода. Унищожена е около 250 кв.м. покривна конструкция, мебели, домашно имущество, ел. уреди.
Екип от Шумен е оказал съдействие за пренасяне на болна жена от дома й до екип на спешна помощ вчера преди обяд
Погасени са пожари в сухи треви в село Белокопитово, в Шумен до запустял имот на ул.“Бреза“, в отпадъци във Върбица, в сухи треви по пътя за Златар, както и пожари в комини във Велики Преслав и Нови пазар. Всички са без материални загуби.
 
 


Прочетете също
Top