Шумен  26 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Синята лампа 18 април

Синята лампа 18 април Източник: Снимка: infoshumen.info

Справочник

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ
НА ТЕРИТОРИЯТА НА ШУМЕНСКА ОБЛАСТ
№ 108/ 18.04.2019 г.
През изминалото денонощие на обслужваната от ОДМВР- Шумен територия са регистрирани пет пътнотранспортни произшествия. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 36 акта, наложени са 69 глоби с фиш.

Разкрити престъпления: Около 17 часа вчера на ул. “Ангел Кънчев“ в Нови пазар била извършена полицейска проверка на 18-годишен местен жител. В него била намерена сгъната хартия с около един грам суха тревиста маса. По данни на Т.М. – чай за пушене. Иззетото вещество ще бъде лабораторно изследвано. 18-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство.

Сигнал за кражба на сумата от 4700 лева е приет в полицейското управление в Шумен от 62-годишен. По негови данни кражбата е станала от паркиран на паркинг товарен автомобил Ивеко. Парите били оставени в торбичка между седалките, а вратата на автомобила не била заключена. Образувано е досъдебно производство.

69-годишна жена от село Тушовица е съобщила в полицията, че от дома ? в село Тушовица за времето от 1 до 16 април е извършена кражба на сумата от 5000 лева. Парите били поставени в чувал с вълна. За извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Криминалисти от полицейското управление в Каолиново работят по установяване на извършител на кражба от частен дом в село Наум. Сумата, която била противозаконно отнета от жилището на 88-годишен местен жител била в размер на 1000 лева. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. На 17 април в 15:54 часа бил приет сигнал за пожар в апартамент на ул.“Братя Миладинови“ в Шумен. Към адреса бил насочен противопожарен екип. Изяснено било, че пламъците тръгнали след късо съединение в помпа за изпомпване на отпадни води на пералня. Пламъците били погасени с ръчен пожарогасител. Не е допуснато разпространение на пламъците.

Екип е оказал съдействие за пренасяне на болна 75-годишна жена в жилище в Шумен.
В 20 часа бил приет сигнал за пожар в комин на апартамент на ул.“Марица‘ в града. Насочен бил екип, който след пристигане на място погасил пламъците. Установено било, че причина за пожара е висока температура в тялото на комина. Не са допуснати материални щети. Пожар в комин бил погасен и от екип на РСПБЗН- Нови пазар в жилище на ул.“Голо бърдо“ в града. Пожарът е без материални загуби.

В 22:19 часа в дежурната част на РСПБЗН- Шумен е получено съобщение за пожар в къща на ул. “Георги С. Раковски“ в града. Към адреса бил насочен противопожарен екип. Изяснено било, че в изоставен имот са се самонастанили майка и дъщеря. Предполага се, че пламъците са тръгнали поради небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е около 100 кв. м. покривна конструкция и 80 кв. м. каратаван. Огнеборците са погасили пламъците с помощта на 10 тона вода и не са допуснали разпространението им.
 
 


Прочетете също
Top