Шумен  18 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Синята лампа 16 май - дрога и тютюн без бандерол

Синята лампа 16 май - дрога и тютюн без бандерол Източник: Снимка: infoshumen.info

Справочник


                                                     ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН
ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА
НА  ШУМЕНСКА ОБЛАСТ
                                                                            № 136/ 16.05.2019 г.
През изминалото денонощие на територията на ОДМВР- Шумен са регистрирани четири  пътнотранспортни произшествия. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 31 акта, наложени са 81 глоби с фиш. Сигнали за пожари не са получавани. Екип е оказал съдействие за пренасяне на болен мъж от дома му до екип на спешна помощ.

Разкрити престъпления: Около 23:30 часа на ул.“Митко Палаузов“ в Шумен полицейски служители извършили проверка на двама местни жители – 21 – годишен мъж и 20-годишна жена. В мъжа била намерена угарка от саморъчно свита цигара, а в жената найлоново пликче със суха листна тревна маса. Веществото било иззето и предстои да бъде лабораторно изследвано. Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление. За извършено престъпление по чл. 354 „А“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

При извършена проверка вчера в два имота в село Драгоево полицейски служители намерили и иззели тютюн без бандерол. Претърсването в две жилища на ул. “Девети септември“  в селото било предприето след получен сигнал. В едната къща са намерени 600 грама, а на другия адрес половин килограм от акцизната стока. Образувани са производства за извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК.

Около 13:10 часа вчера в село Черноглавци  за проверка бил спрян водач на лек автомобил Хюндай  купе. Автомобилът бил с разградски табели, но след справка станало ясно, че те били предназначени за друг автомобил. Изяснено било, че автомобилът не бил регистриран по надлежния ред. За извършено престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК е образувано бързо производство.

Водач на Опел „Инсигния“ бил спрян от полицейски служители за проверка вчера в село Маломир. Движил се по ул.“Георги Димитров“, когато униформените забелязали, че е  без регистрационни табели. Автомобилът не бил регистриран по определения ред. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 345 ал. 2 от НК.

Незаконно прикачване към електропреносната мрежа било установено при проверка в село Лятно вчера преди обяд. С помощта не проводник към мрежата се прикачил 58-годишен местен жител. Така не била отчитана правилно потребената енергия в имот на ул. “Тича“.  Образувано е досъдебно производств
 
 


Прочетете също
Top