Шумен  23 °CЧетв, 22- ри Август
USD  1.76137 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Шуменският университет празнува

Шуменският университет празнува Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Шуменският университет „Еп. Константин Преславски“ днес чества патронния си празник. Тържествата започват в 10 часа пред Ректората. Ректорът проф. д.и.н. Георги Колев ще поздрави преподавателите, студентите и служителите, а празнично слово ще поднесе кметът на община Велики Преслав д-р Александър Горчев.
На празника проф. д.ф.н. Ивелина Савова ще бъде удостоена с почетната златна значка за значителен принос за развитието на университета и за издигане на авторитета му в страната и чужбина. Ще бъде връчена Наградата на Ректора за постижения през 2018 г. на доц. д-р Красимир Кордов, преподавател в Катедрата по компютърна информатика, и на Донка Иванова Аргирова, III курс, специалност „Педагогика на обучението по математика и информатика“.

Ще бъдат наградени и представителните отбори на Шуменския университет, които се завърнаха с медали от Националната универсиада „Академик“. Състезанието се проведе от 7 до 12 май във Варна.
В празничния ден плакет ще получи екипът на БНР-Радио Шумен за рубриката, която реализира съвместно с преподаватели от Факултета по хуманитарни науки.


Прочетете също
Top