Шумен  17 °CВторник, 22- ри Юни
USD  1.6448 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шуменският театър се включва в Нощта на театрите

Шуменският театър се включва в Нощта на театрите Източник: ДКТ "В.Друмев"

Култура

И през тази година шуменският театър ще се включи в световната инициатива Нощ на театрите. Изданието се провежда за осми път, а през 2020 г. е под наслов "Едно място, което ни събира". 
Този празник е още по-специален през тази година, защото съвпада с Деня на християнското семейство - 21-ви ноември!
В унисон с променящата се обстановка и с желанието за опазване на здравето на всички на 21.11 /събота/  ДКТ „Васил Друмев“ организира две събития, едното от които във виртуалното пространство, а другото в камерна зала.

Празникът ще започне онлайн със спектакъла „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет. На страницата на театъра във Фейсбук в 10:00 ч. ще бъде публикуван линк към запис на постановката. Ведната след края й актьорите ще покажат на децата как да си изработят част от куклите от представлението с подръчни материали - плодове и зеленчуци.
Режисьор на постановката е Съби Събев, сценографията е на Галина Абаджимаринова, музика на песните – Красен Иванов. Участват актьорите Веселин Бърборков, Радина Алексиева, Джанер Якуб.
В 19:00 ч. в камерна сцена започва спектакълът "Две" от Таня Шахова. Специалното  предложение на театъра е семеен билет за двама с цена 10.00 лв.
Режисура и сценична среда - Максима Боева, музикално оформление - Милен Апостолов. В ролите - Стефани Лечева, Марияна Бранкованова и Кристина Константинова
Събитията ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки, за да се гарантира безопасна среда за приятелите на театралното изкуство!
От театъра съобщават още, че насрочената за утре премиера "Въведение в тяхната картина" от Маргарит Минков, с реж. Стайко Мурджев е с нова дата – 30.11, която обаче също може да претърпи промени, за което зрителите ще бъдат своевременно информирани. 
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top