Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шуменски ученици с изложба в парламента

Шуменски ученици с изложба в парламента Източник: Снимка: СУ "С.Доброплодни"

Шумен

Шуменски таланти от СУ "Сава Доброплодни" подредиха своя изложба в Народното събрание с красотите на Шумен. В сряда в кулоарите на парламента председателят на НС Цвета Караянчева откри официално експозицията „Моят град“, събрала най-впечатляващите творби на възпитаниците по изобразителното изкуство от училището. На откриването присъстваха шуменските народни представители д-р Румен Генов и Димитър Александров,  уважи го и проф. Валери Чакалов, ръководител катедра Визуални изкуства на ШУ „Епископ Константин Преславски“.
В реденето на изложбата предния ден и после в откриването се включи и директорката на школото  д-р Албена Иванова-Неделчева. Помагаха й Свилен Петров – графичен дизайнер и бивш възпитаник на училището, Деница Спасова и Дилян Абаджиев, преподаватели по изобразително изкуство, както и обещаващият млад художник Дани Начев, автор на една от творбите.

34 картини са изложени в парламента. Те са отличени в инициирания от училището конкурс по случай предстоящия празник на град Шумен – 11 май. Първо място бе присъдено на Дани Начев от XI "б" клас. На второ място е класиран пейзажът на Сали Мехмед от IX "б" клас, а почетното трето място бе отредено за Мартин Цолов от VIII "б" клас.
 
 


Прочетете също
Top