Шумен  4 °CВторник, 28- ми Януари
USD  1.774 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Шуменската болница прие 47 легла от принцеса

Шуменската болница прие 47 легла от принцеса Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Шуменската болница се обзаведе с 47 качествени легла, заедно с матраците и шкафчета към тях. Щедрото дарение е от д-р Теофана принцеса фон Саксен и беше огласено в понеделник. На удобството на многофункционалните леглата вече се радват най-вече пациенти в отделенията по ортопедия, хирургия и неврология. Това не е първо дарение на принцесата за България и с шуменското доставените легла в български болници стават 3 347.
При визитата си в понеделник принцесата посочи, че шуменската акция е 7 дни от живота й. Работила е за осигуряване на транспорта, товаренето и както при всяко друго дарение, винаги пристига на място и го посреща.

Преди да посети МБАЛ-Шумен принцесата се срещна с кмета Любомир Христов, а той я е запознал с богатата история на региона. Принцесата подарила на градоначалника книга за нейния баща, а кметът й поднесъл витраж на Мадарския конник. Сътрудничеството с града ще продължи. "За първи път съм в Шумен, но тук намерих добри приятели, преди всичко хората са важни", коментира нейно височество. По думите й в България има много добри лекари, но за жалост имат много ниски заплати и това е национален проблем. Стремежът й е с даренията да облекчи положението на здравните заведения.
Принцеса Теофана е родена в България има руско-гръцки корен. Женена е за принц Херман фон Саксен, член на фамилията на последния саксонски владетел Фридрих Август III. Майка на 4 деца и човек с кауза за България.
 
 


Прочетете също
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Фото 25.01.2020 г. 12:46:50 ч.
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Смърт след купон
Top