Шумен  10 °CПетък, 22- ри Ноември
USD  1.76344 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Шуменецът Викторио с концерт у дома

Шуменецът Викторио с концерт у дома

Култура

18-годишният шуменец Викторио Ангелов, единствен българин участвал в „Х Фактор – Финландия“, ще пее на 9 ноември от 19.30 часа в зала „Арена Шумен“. В концертът „У дома“ ще се включат Шуменската филхармония, хоровете „Симеонис“ и „Бодра песен“, МеРок бенд и победителят от шоуто „Като две капки вода“ Стефан Илчев. Участие в шоуто ще вземат неговата сестра Християна Ангелова и приятели – финалистката от българския „Х Фактор“ Антоана Димитрова, възпитаниците на студио „Стани звезда“, Симеон и Ивона Йовчеви, както и Невена Викова.
Билетите с цена 12 лева вече са в продажба. За деца до 7 години входът е безплатен. Спектакълът се реализира с подкрепата на Община Шумен и спомоществователи.
Викторио Ангелов е възпитаник на НУ “Илия Р. Блъсков“ и на СУ “Сава Доброплодни“. Започва да се занимава с пеене на 6-годишна възраст в студио “Стани Звезда“. Майката на Викторио заминава да работи във Финландия и през 2012 г. децата отиват при нея. Само шест месеца след преместването си Викторио се явява в местен детски телевизионен формат за певци и стига до полуфиналите. След това е поканен да участва в “Гласът на Финландия“ за деца и заема място в челната тройка на предаването.
Следва самостоятелен концерт със сестра му, подгряване на Крис Нормън от легендарните “Смоуки“ на концерта му в Хелзинки и гостуване в “Шоуто на Слави“. През 2016 г. Викторио е приет да учи в най-престижната музикална гимназия в Хелзинки – Сибелиус лукио.
През 2018 г. се явява на кастинг в „Х Фактор – Финландия“. Преминава през петте етапа на шоуто, достига концертите на живо и завършва на седмо място. Веднага след това следва третият му и най-голям самостоятелен концерт – “Here to stay“, който е с бенд на живо и танцьори. След „Х Фактор“ Викторио започва да пише своя музика. Обича родния си град и мечтае отново да пее пред родна публика.
“Бях малък, когато заминах, но Шумен беше мястото, където за пръв път се качих на сцена и това не се забравя. През годините имах възможността да пея на малки и големи сцени в чужбина и винаги разказвах откъде съм, но така и не пях отново в България. Така се роди идеята за “У дома“. Исках да е нещо много малко и интимно за тесен кръг от хора. Да им изпея песните, които съм създал и други мои любими, и да си изкараме хубаво заедно. Споделих за идеята си на талантливия ни диригент Славил Димитров, а той ме насочи към идеята за по-голям концерт. Вълнувам се, че ще пея за любимата си публика и ще изпълня за пръв път своите песни. С огромна любов и радост каня всички да присъстват на този концерт, посветен на дома и хубавата музика!“, казва Викторио.
 


Прочетете също
Top