Шумен  32 °CЧетв, 28- ми Септ.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шуменци вече могат да използват електрическите скутери

Шуменци вече могат да използват електрическите скутери Източник: Община Шумен

Шумен

Първите електрически скутери в Шумен бяха показани днес пред представители на медиите и зам.-кмета по строителство и екология Боян Тодоров. Четири от общо 100 скутера бяха разположени по бул. „Славянски“ срещу Военния клуб в града, където представителят на фирмата „Лайм“ за Шумен Антон Йорданов тества превозните средства. Върху скутерите бяха поставени и безплатни каски за първите потребители. Всеки от тях е снабден и с обяснителна табелка, която дава подробен инструктаж как се използва електрическото превозно средство.
„Такъв алтернативен транспорт за Шумен е необходим и ще продължим да работим в тази посока. При ремонта на улиците със средства от заема сме предвидили и изграждането на велоалеи. Така стъпка по стъпка ще подобряваме нашата инфраструктура за този нов начин на придвижване“, каза зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров.

Всички електрически скутери вече са разпределени на 19 места в града, включително и в близост до зала „Арена Шумен“, ШУ „Еп. Константин Преславски“, кв. „Тракия“ и Добруджанския квартал.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top