Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шуменци събраха 1 тон капачки за здраве

Шуменци събраха 1 тон капачки за здраве Източник: Снимка: Община Шумен

Шумен

За месец от началото на благородната кампания до сега са събрани близо 1 тон ненужни пластмасови капачки в Шумен. От общинската администрация благодарят на училища, детски градини, институции и граждани, които се включиха в благотворителната акция и подкрепиха инициативата на Сдружение „Аз вярвам и помагам“. 200 кг са били донесени от ДГ "Щурче".
Както Инфо Шумен писа, на 11 места в града са поставени пластмасови съдове за събиране на пластмасови капачки, които ще се предават за рециклиране. Всички, които желаят да се присъединят към кампанията, могат да използват контейнерите, поставени на входа в сградата на Община Шумен, Областната управа, Диагностично-консултативния център (ДКЦ 1), МБАЛ – Шумен, Младежкия дом, Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, ШУ „Еп. К. Преславски“ – централна сграда и в сградата на Педагогическия факултет, Медицинския филиал към МУ – Варна и Радио Шумен. Гражданите, фирмите и учрежденията, които вече имат събрани капачки, могат да ги предават в двора на дивизията (бившето военно поделение) през централния вход, където има денонощна охрана.
Събраното количество ще бъде транспортирано  и предадено на организаторите на кампанията Сдружение „Аз вярвам и помагам“ на 13 април във Варна на площада пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. С получените парични средства ще бъде закупена и дарена медицинска апаратура за най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р. Димитър Стаматов – Варна“ и най-голямото отделение за детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна.
Остава още една седмица и най-вероятно количествата ще се увеличат. Ако имате капачки, носете ги в пунктовете!
 

 
 
 


Прочетете също
Top