Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шуменци ще чистят край Разперко

Шуменци ще чистят край Разперко Източник: Снимка:Общински младежки съвет

Шумен

Акция "Постави боклука на място" организира Младежкия общински съвет в Шумен, а целта е да бъде почистен районът около Паметника на Свободата (Разперко) и стъпалата до Младежкия дом. Инициатива ФАС OFF стратира в събота от 10 часа и усиленото лъскане ще кипи не само в Шумен, а успоредно в още 10 населени места в страната. На финала ще стане ясно кой колко "находки" е събрал.
За участниците са предвидени не само ръкавици и чували, а и подаръци. За всяко дете, включило се в почистването, ще има специална изненада от спонсорите UNIFY – Образование в Холандия и Сладкарска къща Детелина. Те са осигурили 100 детски книжки и сладка почерпка.
Община Шумен ще осигури ръкавици и чували за ентусиастите, на които им пука в каква среда живеят.
Доброволците, които ще се включат ще дадат добър пример и ще мотивират повече граждани да пазят природата и да поддържат чисти обществените пространства, в които живеят, смятат младежите.
И ако още се чудите дали да участвате и в главите ви витаят въпроси, ето отговорите:
Кога ще е мероприятието? 10:00 на 6 април!
 *
Какво ще правим? Ще поставим боклуците на мястото им!
 *
Какво ще спечелим? Чиста околна среда и удовлетворение от доброто дело!
 *
Кой ще дойде? Всеки, на който му пука за чистотата!
 *
Защо да участвам? Защото смяташ, че промяната в хората трябва да започне с промяна в теб самия и защото ти е писнало всички да казват как "трябва да се направи", но никой да не "прави" нищо!
 
 
 


Прочетете също
Top