Шумен  23 °CЧетв, 22- ри Август
USD  1.76137 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Шуменци честват Човекът Фикрет Индже

Шуменци честват Човекът Фикрет Индже Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Гражданска инициативна група кани шуменци на концерт по случай 70-годишния юбилей на Фикрет Индже - председател на надзорния съвет на "Алкомет", почетен гражданин на Шумен, но на първо място човек. Точна така "Човекът Фикрет Индже" е наречен и празникът в негова чест, който ще се състои в сряда от 18 часа в Драматично-куклен театър "Васил Друмев". Това съобщиха днес от Община Шумен, която също подкрепя инициативата.
"Това е човекът, който помага безрезервно на града, издига неговия имидж, осигурява работни места, популяризира ни в световен мащаб и привлича инвеститори. Няма сфера, на която да не е помогнал", каза зам.кметът по култура Найден Косев. Уточни, че най-трудно било самият юбиляр да бъде убеден, че празненството трябва да се състои.
Целият концерт в чест на шуменеца е подарък от гражданите и от съставите, които ще се изявят на сцената. Сред тях публиката ще види и танцовия състав "Алкомет", създаден наскоро, но утвърен с много награди. Ще звучата хорове, класика, духов оркестър, а на финала е ансамбъл "Мадара" с пирински танц, издадоха организаторите. Между изпълненията ще върви и филм за Фикрет Индже.


Прочетете също
Top