Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шуменче показа в изложба Цветовете на детството

Шуменче показа в изложба Цветовете на детството Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

13-годишната Бояна Димитрова от Шумен откри първа самостоятелна изложба. Кръсти я "Цветовете на детството" в първия ден на лятото. Картините, които показва талантливката са рисувани през последните три години. А че трябва да ги покаже пред публика, със своята преподавателка по рисуване Деница Спасова от СУ "Сава Доброплодни" умуват от миналата година. "Сега дойде моментът и заедно измислихме името", казва Бояна. Целият 7 "д" се изсипал на откриването в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в петък, а иначе изложбата остава там до 4 юли.

Повечето от слънчевите й цветни картини са плод на нейната фантазия и ще замислят дори и възрастни познавачи на изкуство. Има и по литературни произведения - оригинално е илюстрирала разкази на Елин Пелин и Йордан Йовков.

Рисува акварели, акрил, ползва и пастел за детайлите, издава талантливката.
"Бояна работи смело с цветовете. Пожелавам на всеки такъв замах, като нейния", казва Спасова. Освен че учи в паралелка с изобразително изкуство, Бояна ходи и на уроци при Светлана Чифлигарова. Страстта към рисуването й е от първи клас, когато попаднала в Арт школата на ОДК при Теменуга Христова.

Пълна отличничка е, чака резултатите от националното външно оценяване и се надява да продължи в паралелка с рисуване в любимото училище.
 
 


Прочетете също
Top