Шумен  9 °CСряда, 14- ти Април
USD  1.63476 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шумен се включи в конкурса на „Уолтопия“

 Шумен се включи в конкурса на „Уолтопия“ Източник: Интернет

Шумен

Българската фирма „Уолтопия“ е световен лидер в изграждането и създаването на атракционни съоръжения и до момента има над 1800 атракциона за активно забавление за хората в над 75 страни по света. През тази година фирмата обяви, че ще инвестира над два милиона лева в две български общини за две съоръжения - Adventure Hub (атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много и различни забавления) и Rollglider (съоръжение за свободно летене).
Теренът, който предлага общината, е предварително подготвен и проектиран за създаване на атракционен комплекс, е описано във формуляра за кандидатстване. Мястото се намира до един от входовете на Шумен и е в непосредствена близост до центъра на града. Върху площ от 80 дка общинската администрация предвижда оформянето на вторичен градски център, който да привлича посетители със забавления за деца и възрастни, за почивка и развлечения. 
В района до момента са изградени многофункционалната спортна зала  Арена Шумен, над  400 паркоместа, пешеходни и велоалеи, зони за отдих, детска и фитнес площадка. Предстои строителството на плувен басейн. Изградени са електрическа и ВиК инфраструктура, а също и кладенци за собствена поливна система на тревните площи в парковото пространство. Теренът притежава всички предпоставки за изграждане на подобно развлекателно съоръжение за прекарване на свободното време на шуменци и гостите на града, както и да се превърне в модерна локация с характерен и запомнящ се архитектурен образ. Атракционът на  „Уолтопия“ може да се впише в цялостната визия и да стане един от неговите символи.
В отговор от фирмата благодарят за проявения интерес. Оттам съобщават още, че всички места ще бъдат посетени в последните две седмици на месец април, а победителите ще бъдат обявени на 30 април.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top