Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шумен с два проекта на индустриални паркове, одобрени за финансиране

Шумен с два проекта на индустриални паркове, одобрени за финансиране

Шумен

11 са одобрените за финансиране проекти по „Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии”(AttractInvestBG). „Два от тях са от Шумен”, каза на провелия се днес брифинг Николай Колев, зам.-кмет по „Икономическо развитие” на община Шумен.
Единият проект е на Индустриален парк Шумен АД за „Развитие на Индустриален парк Шумен, чрез изграждане, реконструкция и рехабилитация на довеждащата и вътрешната технически инфраструктури в привличане на допълнителни инвеститори”. Допустимите разходи са в размер на 4 525 769 лв. Съфинансирането е в размер на 905 153 лв. С това Индустриалният парк в Шумен затвърждава позицията си в списъка на ключовите индустриални паркове със стратегическо значение за България.
Вторият проект е на „Мадара“ АД - Шумен за развитието на „Индустриален парк Мадара - Шумен”. Допустимата сума от Механизма за финансиране е 26 572 933 лв. Проектът предвижда обновяване на инфраструктурата на парка и дейности по реконструкция и рехабилитация на довеждащата инфраструктура по бул. „Мадара”, с цел привличане на инвеститори. Съфинансирането със собствени средства е в размер на 13 286 466 лв.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top