Шумен  22 °CНеделя, 5- ти Юли
USD  1.74254 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шумен излъчи 13 първенци на Випуск 2020

Шумен излъчи 13 първенци на Випуск 2020 Източник: Снимка: Интернет

Шумен

13 изявени зрелостници са първенците на Випуск 2020 в Шумен. Те са отличени за високи постижения при овладяване на знания и умения през целия курс на обучение. Наградата „Първенец на випуск” бе учредена през 2004 година. Оттогава през годините с отличието са удостоени 227 зрелостници – по един от всяко средно училище в Шумен.
Тази година награждаване на отличниците няма да има заради извънредната епидемична обстановка. Вместо това, за тях е подготвен филм, който ще бъде излъчен по Телевизия Шумен на 24 май. Филмът ще бъде качен и в канала на Община Шумен в YouTube.
Екатерина Иванова Петкова е първенец на випуска на Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров”, профил Английски език с IІ чужд немски език. Тя е с отлични постижения през целия курс на обучение. Има успехи от олимпиади и състезания по български език и литература, чужди езици и други научни области.
Симона Милкова Стоянова завършва с отличие ППМГ „Нанчо Попович“, профил „Природоматематически“. Участва в редица национални олимпиади и състезания в сферата на информационните технологии и математическата лингвистика.
Калоян Ганчев Николов е първенецът на випуска на СУ „Васил Левски”, профил „Природоматематически“. Завършва с отличен успех целия период на обучението си. Той е изявен състезател по фехтовка с множество успехи от турнири и състезания.
Димана Галин Стоянова е възпитаничка на СУ „Йоан Екзарх Български“, профил „Хуманитарен”. Участва в олимпиади по български език и литература, история и цивилизация, философия, география, икономика, национални и международни пленери, както и в обучения по програма Еразъм+ в Испания.
Тонислав Светославов Троев е отличник на СУ „Панайот Волов“, профил „Технологичен – Защита на информацията“. Той е активен участник във всички инициативи, състезания, конкурси и олимпиади в различни области на науката и изкуството.
Мария Данаилова Пенева е първенец на випуска на СУ „Сава Доброплодни“, профил „Чуждоезиков“. Има множество успехи в олимпиади, състезания и форуми в областта на лингвистиката и руския език. Участник и говорител в клуб „Дебати“, председател на Училищния ученически съвет.
Мелис Ахмедова Рашидова е възпитаничка на СУ „Трайко Симеонов“, „Непрофилирана подготовка“. С Детската вокална група „Буратино“ тя печели множество призови места и награди в национални конкурси. Успешно си сътрудничи и с различни граждански и неправителствени организации, участва в проектни дейности и дарителски акции.
Есра Исмаил Сабит е отличена от Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, професия „Организатор на туристическа агентска дейност”, специалност „Селски туризъм“. 
Петра Валентинова Жечева е първенец на Професионалната гимназия по икономика, специалност „Икономика и мениджмънт“, професия „Икономист“. През своето обучение е представлявала училището на престижни икономически състезания и форуми. Печелила е редица награди от олимпиади и конкурси.
Даниел Радославов Рачев завършва с отличие Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт, професия „Техник по компютърни системи, специалност „Компютърна техника и технологии“. Завоюва множество успехи в състезания по роботика, приложна електроника и енергетика.
Даниел Мариянов Ангелов е възпитаник на Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров”, професия „Готвач”, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“.  Участва в извънкласни и обществени инициативи, с награди от участия и работа по проекти.
Стефан Атанасов Иванов е първенецът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, специалност „Строителство и архитектура”, професия „Строителен техник“. Притежава отлични организационни умения и качества за работа в екип. Активно се занимава с волейбол и баскетбол.
Берна Шериф Исмет завършва с отличие Духовното училище “Нювваб”. Има разностранни интереси и постижения в областта на природните науки и литературата. Активно участва в живота на училищната общност.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top