Шумен  23 °CСряда, 10- ти Август
USD  1.91111 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шумен и Нови пазар фаворити на мажоретния фестивал

Шумен и Нови пазар фаворити на мажоретния фестивал Източник: Снимки: infoshumen.info

Област

Повече от четири часа продължи приятелската надпревара в зала "Арена Шумен", която домакинства днес XI-я Национален фестивал на мажоретния танц. Над 450 грации от десет града на България се състезаваха, а домакините от СК "Ритмик" и съставът към клуб "Прима"-Нови пазар бяха безспорни фаворити и завоюваха по повече от една първа награда.
Момичетата от Нови пазар от втора възрастова група показаха класа в дисциплината „батон на място“ и спечелиха първо място. В същата дисциплина, но в четвърта възрастова група, фаворити станаха "Ритмик"-Шумен. В дисциплината „параден корпус“ новопазарки също се класираха първи. В съседите отиде и призът за най-оригинална хореография в дисциплината „батон“ за танца Пасо добле.

В „традиционал корпус" в трета възрастова група шуменките от "Ритмик" грабнаха още една първа награда. Шуменци превзеха и дисциплината „Пом - пон" - във втора възрастова група трети е съставът на СУ „Васил Левски“ - Шумен, а първенци станаха мажоретките на СУ „Трайко Симеонов“. В четвърта възрастова група първата награда отиде пак при момичетата от „Ритмик“.
Беше присъдена и награда за най-добра хореография в дисциплината „Пом - пон“ и с танцът „Папагалите от Рио“ я заслужиха отново домакините.
Всички мажоретки от детските градини си тръгнаха с гупи и грамоти за достойното представяне. 
 
 


Прочетете също
Top