Шумен  13 °CПетък, 24- ти Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шумен домакин на "Форум отбранителни технологии"

Шумен домакин на "Форум отбранителни технологии" Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Факултет „Артилерия, ПВО и КИС” в Шумен към Националния военен университет „Васил Левски” е домакин на тридневен Международен форум за отбранителни технологии. Венни от страната, Румъния, Полша и Латвия участват в научната конференция, която ще завърши с демонстративни стрелби на полигон "Марково" в четвъртък от 11 часа.

Форумът беше открит от полк.Иван Маламов, началник на НВУ „В.Левски”: „Радвам се, че има интерес, не само в армейската общност, но и сред академичната общност на гражданските висши учебни заведения, като чрез нея продължаваме контактите си с чуждестранни военни университети. За нас ще бъде истинско удоволствие да обменим полезни знания и опит“.

Форумът e съвместна инициатива с Военна техническа академия „Фердинанд І”, Букурещ, Румъния; румънският университет „Спиру Харет”, Военновъздушна академия „Хенри Коанда” в Брашов; Университетът за военни науки във Варшава, Полша; Академията по технологии в Резекне, Латвия; Военният университет по технологии във Варшава; Военновъздушният университет – Факултет „Национална отбрана и логистика” в Полша. Проектът е съфинансиран от Фонд „Научни изследвания” на МОН.

Днес са предвидени и презентации на фирми от българската отбранителна индустрия – „Дунарит” АД, „Оптоелектрон Груп” АД – гр. Панагюрище, „Аркус” АД, „Сейджконсултантс” АД, Вазовски машиностроителни заводи ЕАД.
 
 


Прочетете също
Област 17.05.2024 г. 17:19:26 ч.
Top