Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шумен беше домакин на конференция по проект на БТА „Европа на Балканите: Общо бъдеще”

Шумен беше домакин на конференция по проект на БТА „Европа на Балканите: Общо бъдеще” Източник: Община Шумен

Шумен

Конференция по проект на Българската телеграфна агенция, популяризиращ европейските политики по сближаване в България и на Балканите, се проведе днес в Шумен. Във форума участва зам.-кметът по „Икономическо развитие“ на Община Шумен Николай Колев, който заяви, че участието на Община Шумен в европейски проекти е от изключителна важност за развитието на региона, тъй като това би довело до повишаването на жизнения стандарт на гражданите. Той допълни, че прилагането на европейски политики на местно ниво ще даде положителни резултати и за бизнеса.
На конференцията бяха дискутирани и добри практики в реализирането на проекти на местно ниво. Пример за това е Община Смядово с най-много усвоени европейски средства за последните 12 години. Обсъдени бяха и нови възможности за финансиране.
На форума присъстваха още Нели Георгиева - заместник областен управител на Шумен, Ирена Стефанова - управител на Областен информационен център-Шумен, Иванка Петрова - кмет на Община Смядово, проф. Цветеслава Игнатова и гл.ас. д-р Димитър Димитров от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top