Шумен  9 °CНеделя, 26- ти Март
USD  1.82022 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Ще има ли нов директор Телевизия Шумен?

Ще има ли нов директор Телевизия Шумен? Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Лъч надежда осени днес зрителите на Шуменска телевизия. На интернет страницата си, Община Шумен публикува обява за конкурс  за директор на ОП „Общински медиен център” при следните условия:
Характер и срок на трудовото правоотношение – срочен трудов договор, за срок от три години.
Минимални изисквания към кандидатите:
Степен на образование – висше с образователно-квалификационна степен „Бакалавър“;
Стаж – над 5 години;
Да не са поставени под запрещение, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и да не са лишени по съответен ред от правото да заемат определена длъжност.
Професионален опит в областта на електронните медии ще се счита за предимство.
Необходими документи:
1. Заявление за участие в конкурс свободен текст;
2. Професионална автобиография;
3. Диплома за завършено образование;
4. Копие от трудовата книжка и от други документи, удостоверяващи стаж;
5. Декларация по образец, че лицето не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
6. Декларация-съгласие за обработване на лични данни от Община Шумен.
Конкурсът ще се проведе чрез разработване и защита на Програма за развитието на предприятието за период от три години и събеседване с кандидатите, съгласно утвърдените Правила за провеждане на конкурса за длъжността.
Срок за подаване на документите – един месец от публикуването на обявата.
Документите се подават в стая № 237 на Община Шумен.
За справки: тел. 054/ 857-642
Сегашният директор Захариев сложи Телевизията на шуменци в нафталина. През своя мандат той не направи нищо, с което да бъде запомнен. След дълги години на възход, в момента медията е с нисък рейтинг на гледаемост и не се припознава като своя от аудиторията. Използваната техника е морално остаряла. Телевизията напуснаха много квалифицирани служители, принудени да търсят препитание другаде. Спря излъчването на и без това вялата програма в интернет. Може би като спасение от по-голям срам. Наскоро ръководителят на „ОМЦ” пубично обвини своя работодател Община Шумен, че грубо се намесва в работата на телевизията и работел под непрекъснат политически и икономически натиск. Той се оплака, че се погазвала свободата на словото и щял да сезира Асоциацията на европейските журналисти и Репортери без граници. След тези му изяви е трудно да се прогнозира, дали отново ще бъде кандидат за поста, но каквото и да се случи, надеждата на шуменци за една по-добра телевизия остава.
 
 


Прочетете също
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Промяна в движението
Top