Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шофьор в насрещното по "Хемус" заслужи 1000 лв. глоба

Шофьор в насрещното по "Хемус" заслужи 1000 лв. глоба Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Шофьор на "Ауди 100" се сдоби с глоба 1000 лв.,колкото стойността на колата си, след като бил засечен да шофира в нарещното движение по магистрала "Хемус" край Каспичан. Полицаи, които отклонявали движението заради обърнат ТИР на 8 септември м.г., го спряли, съставили му акт и по-късно излязло наказателното постоновление на началника на "Пътна полиция". Освен солидната глоба, го лишават от книжка за 3 месеца. Шофьорът обжалвал, но Районен съд-Шумен е потвърдил наказателното постановление като законосъобразно преди дни.
Виновникът П.Г. се движел в посока от Варна към София, но навлязъл и започнал да кара в посока изток - запад в платното за движение на насрещно движещите се превозни средства по магистралата. Пред съдия Надежда Кирилова излязъл с оправданието, че полицейските служители са разпоредили на водачите да извършат въпросното нарушение по Закона за движение по пътищата. "Тази версия изглежда крайно неправдоподобна, не съответства на действителната фактическа обстановка и очевидно е израз на изградена защитна теза от страна на жалбоподателя", се казва в съдебното решение.
Освен това шофьорът изтъкнал, че не бил изписн правилно регистрационният номер на колата му. Вместо Р4994ВХ, пишело Р5494ВХ и не ставало ясно дали визират неговата кола. Според съда обаче, това е техническа грешка, допусната само на едно място в наказателното постановление. Съдът отчита, че мястото, на което е извършено нарушението се отличава с висока концентрация на катастрофи. Участъкът е пътен възел с отклонение за други населени места.
Решението може да се обжалва и пред Административен съд в Шумен като последна възможност.
 
 


Прочетете също
Top