Шумен  26 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шофьор-рекордьор коси с 133 км през село

Шофьор-рекордьор коси с 133 км през село Източник: Снимки: ОД на МВР-Шумен

Област

Пътни полицаи от Шуменско са установили за първите две седмици от началото на април 1 585 нарушения на скоростта. До момента са издадени 1348 електронни фиша.
Сред най-сериозните нарушители на скоростта е водач на лек автомобил БМВ с ямболска регистрация, който бил засечен да прелита през село Радко Димитриево със 133 км/ час при максимално разрешена 50 км час. Издаден му е електронен фиш, ще му бъде наложена глоба в размер на 950 лева и ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 3 месеца, съобщават от пресцентъра на полицията.
По време на контрол за спазване на скоростните режими тази сряда в Нови пазар полицейски екип засякъл водач на лек автомобил Мерцедес с шуменска регистрация, който преминал със 116 км/ час по улица "Пирин" в града при разрешена максимална скорост в населено място от 50 км/час. В същия ден около 14 часа с двойна от максимално разрешената скорост бил „запечатан“ в камерата на полицейски автомобил и водач на "Дачия" с турска регистрация, който се движил при ограничение на скоростта от 50 км/ час със 111 км/час пак по същата улица.

Друг рекордьор, но извън града, е засечен на 3 април около 13 часа край село Веселиново -  водач на автомобил "Шкода" с варненска регистрация преминал със 149 км/час при разрешени 90. На 4 април с преносима камера на пътните полицаи са засекли водач, който не спазил ограничението на скоростта и преминал със 134 км/час при разрешени 50.
През месец март данните на Пътна полиция сочат, че нарушенията за скорост са 2 150. Най-много са установените нарушения на водачи, които са се движили със скорост до 30 км над максимално позволената.
С наближаване на почивните дни и предстоящите пътувания ОДМВР-Шумен призовава водачите да шофират разумно, да спазват ограниченията на скоростта, за да не се създават предпоставки за тежки пътни инциденти.
 
 


Прочетете също
Top