Шумен  17 °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шофьор на 70 г. блъсна три момичета /обновена/

Шофьор на 70 г. блъсна три момичета /обновена/ Източник: Снимка: Фейсбук

Шумен

В 09:02 часа в ОДМВР-Шумен е получен сигнал, че на бул. „Велики Преслав“ в град Шумен в близост до кръстовището с ул. „Шуменска комуна“ е възникнал пътен инцидент. На място са изпратени екипи на сектор „ Пътна полиция“ при ОДМВР- Шумен и Центъра за спешна медицинска помощ. По първоначални данни лек автомобил, управляван от 70-годишен мъж, е ударил три момичета на 17, 16 и 15 години. Децата са контактни, откарани са за преглед в МБАЛ Шумен. Водачът е изпробван с техническо средство, като не е установено наличие на алкохол. Изясняват се обстоятелствата около пътния инцидент. Водачите на МПС да управляват в посочения участък с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските служители, които регулират движението.
Трите момичета са се отървали само с контузни наранявания, нямат фрактури, установиха след прегледи към 11 часа медици от шуменската боница. Те ще бъдат пуснати за домашно лечение, каза за Инфо Шумен изп.директор д-р Димитър Костов.
По думите на водача Добри Христов, който има 45 г. стаж за волана, той забелязал пешеходките, но те тръгнали да пресичат изведнъж по диагонал на обозначеното място. Според него, управлявал е колата си "Пежо" с ниска скорост, 20 км/ч, но инцидентът станал.

 
 


Прочетете също
Top