Шумен  13 °CПетък, 24- ти Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шофьор и още 6-ма изследвани за коронавирус в Шумен

Шофьор и още 6-ма изследвани за коронавирус в Шумен Източник: Снимка: infoshumen.info

Област

Международен шофьор е постъпил тази сутрин в болницата в Шумен и се намира в изолатора на инфекциозно отделение заради симпотми от вида - втрисане и болки по тялото. Взета е проба за изследване за коронавирус. Мъжът е обяснил, че тези симптоми са от 28 февруари и още не са отшумяли. Проби са взети и от още шестима пациенти на МБАЛ-Шумен, които са с пневмония. Очакват се резултатите им, съобщи днес д-р Димитър Костов, шеф на болницата. 
Той обясни, че персоналът на болницата разполага с ограничено количество маски с филтри, както и с непромокаеми облекла и шлемове. Очаква се доставка. При нужда, има възможност за разкриване на 60 допълнителни легла, но ще възникне проблем с обслужването им, поради липсата на персонал. Водени са разговори за командироване на медици от Държавната болница в с.Царев брод, както и от Комплексния онкологичен център. Според Кодекса на труда, може да се командироват служители и без тяхно желание, напомни д-р Костов.
Добрата новина е, че има спад на болните от грип, коментиратой. По-малък е бил напливът към Спешно отделение през почивните дни.
По данни на РЗИ-Шумен болните от остри респираторни заболявания и грип намаляват - в седмицата до 8 март са били 146 души на 10 000, а през предходната 194 на 10 000 души.
В аптеките в Шумен скоро се очаква доставка на маски, има спирт и дезинфектанти.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 17.05.2024 г. 17:19:26 ч.
Top