Шумен  10 °CСъбота, 25- ти Януари
USD  1.77239 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Шадраван пред Съдебната палата след 60 години

Шадраван пред Съдебната палата след 60 години Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Шадраванът през Съдебната палата в Шумен заработи официално днес след инспекция от кмета Любомир Христов. Така беше възстановено положението от 1960 г., когато за последен път е работил изграденият десетилетия по-рано на същото място фонтан. Освен водното съоръжение, обновяването на пространството в централната част на града включва нови каменни настилки, тревни площи и паркова мебел, както и енергоспестяващо LED осветление.

За предпазване от вандалски прояви е изградено видеонаблюдение, което има директна връзка с полицията. Графикът за работа и цветовите решения на осветлението на шадравана могат да се регулират, уточниха от Общината. Засега шуменци ще се радват на ефектните водни струи от 9,30 до 22 часа. Ще се ползва оборотна вода, която ще се допълва само при изпаряване на определни количества.

След едномесечна експлоатация ще стане ясно какъв е разходът на електроенергия и вода за новия фонтан. Кметът Любомир Христов припомни, че проектът е реализиран с 500 000 лв., отпуснати от Министреския съвет в края на 2017 г. 476 000 лв. от тях са за строителните работи, извършени от фирма БАРС, а останали за проектиране и надзор.

Въвеждането в експлоатация се е забавило поради забележките, направени от Община Шумен, уточни градоначалника в понеделик при приемане на обекта.
 


Прочетете също
Фото 25.01.2020 г. 12:46:50 ч.
Top