Шумен  2 °CВторник, 10- ти Декември
USD  1.76599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Секретарка би кмета си на вота

Секретарка би кмета си на вота Източник: Снимка: infoshumen.info

Област

Досегашният технически сътрудник в село Тимарево Мехнуриет Басри спечели изборите от раз в неделя и сяда в кметския стол. 371 души от общо 584 гласували, са дали доверието си на госпожата, издигната от коалиция ДОСТ/БЗНС. Досегашният кмет Салим Мехмед от ДПС събира 178 гласа. Трети в Тимарево остава кандидатът на ГЕРБ Стойчо Стоев с 14 бюлетини.
Интересно съревнование между снаха и зълва имаше и в село Кочово. Изборите се печелят от Гюсюм Хаджъ от ДПС, съпруга на загиналия в катастрофа бивш кмет Кенан Ибрямов. Тя печели със 193 гласа. Кандидат от БСП беше и сестрата на бившия кмет Перихан Ибрямова, но за нея са гласували 39 души.
Ситуацията в село Черенча пък беше предизвестена, защото се кандидатира единствено досегашният селски първенец Хасан Мехмедов от ДПС. По закон и само един глас да беше получил, при легитимен вот, щеше да бъде избран, но от данните на ОИК-Шумен става ясно, че до урната са стигнали 191 души. От тях 161 са дали гласа си за Мехмедов, 19 ползвали квадратчето "не подкрепям никого".
 


Прочетете също
Top