Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Само два дни остават до началото на фолклорния фестивал „Шумла“

Само два дни остават до началото на фолклорния фестивал „Шумла“

Култура

Четвъртото издание на фолклорния фестивал „Шумла“ ще започне с дефиле на танцовите състави „Веселяче“, „Венче“, „Пъргавелче“, на вокалната група от ансамбъл „Звънче“, гайдарския оркестър към СУ „Сава Доброплодни“ и кукерската група „Арапи“ от кв. „Макак“.
Шествието ще тръгне в 17.00 часа на 22 септември (петък) от Градската градина и ще продължи по пешеходната зона до Община Шумен. Откриването е от 18.00 часа на специално изградената сцена пред сградата на общинската администрация с участието на всички състави от дефилето.
От 19.30 часа е концертът на Мария Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. 
25 самодейни състава и групи ще излязат на сцената през втория ден на фестивала, 23 септември, събота. В часовете от 10.00 до 14.00 часа участниците ще представят пред шуменската публика много музика, песни и танци от различни фолклорни области на България.
По същото време по бул. „Славянски“ от Военния клуб до Регионалния исторически музей ще бъдат разположени и масите с кулинарната изложба. 26 участници ще предложат на шуменци вкусни кулинарни изкушения и ще се състезават за майсторско отличие.
В 18.00 часа ще започнат концертните изяви на ансамбъл „Шумен“ и ансамбъл „Гайтани“. Спектакълът „Приказна нощ“ на  Деси Добрева и оркестър Виво Монтана“ е с начален час 19.30.
На 24 септември (неделя) от 11.00 часа организаторите канят шуменци да се включат заедно с танцовите формации „Омая“, „Гайтани“ и „Шарена черга“ в хоротеката, с която ще бъде закрито четвъртото издание на фестивала.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top