Шумен  16 °CПетък, 5- ти Юни
USD  1.73852 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Рисувайте за конкурс от дома

Рисувайте за конкурс от дома Източник: Снимка Личен архив

Култура

Затвори очи, представи си... Къде си? Кой си? Какъв си? Това зависи само от теб и твоето въображение. За това призовава в нетипичното за нас извънредно положение шуменската Арт школа Чифлигарови. Художничката Светлана и съпругът й Свилен от седмица очакват творби от малки и големи творци, без ограничение за възраст. Идеята им се родила след настоятелното - остани у дома в името на здравето! Творби се очакват чак до 31 март.

На страницата на събитието "Затвори очи, представи си..." във фейсбук всеки може да качи неопределен брой рисунки. Формата и използваните материали са по избор на автора. Уастниците вече са десетки. Най-смели до момента са децата - от 4-5-годишни до 15-годишни. Родители, лели, баби, дядовци още не са се престрашили, но със сигурност и това ще стане. Шуменчетата са рисували всичко. Принцеси, танцьори в народни носии, морски етюди, Космос, Венеция... Само коронавирусът не е оставил още отпечатък в нито една творба.

Картина на Вяра Пенчева /10 г./
На финала на конкурса ще има награди по възрастови категории. Семейство Чифлигарови много се надяват, че ще могат да организират и изложба с най-добрите рисунки. Извънредното положение засега е отложило експозиция с рисунки на техни възпитаници в МБАЛ-Шумен, но един ден със сигурност ще я реализират.

"Успех на всички! Забавлявайте се, вместо да скучаете у дома!", призовават организаторите.

Инфо Шумен избра да илюстрира информацията с рисунката на Христо /5 г./ и Габи /14 г./ от Шумен, брат и сестра, които ви казват "Всичко ще се оправи" и също ще участват в конкурса.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
Top