Шумен  10 °CСъбота, 25- ти Януари
USD  1.77239 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Ремонтираха Ученическия стадион, наред е Градският

Ремонтираха Ученическия стадион, наред е Градският Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Тренировките на Ученическия стадион "Цоньо Василев" в Шумен се възстановяват от днес. Това става след като Общината обнови със собствени средства футболния терен и замени старите изгнили седалки с метални. Това е първият по-сериозен ремонт на спортното съоръжение от създаването му през 1979 г. Стадионът ще се ползва за срещи от зоналните първенства и за тренировка от над 300 футболисти от три спортни клуба.
В началото на септември се очаква да бъде представен идеен проект за възстановяване на Градския стадион "Панайот Волов", чийто трибуни бяха затворени от строителен надзор, защото има опасност от срутване. Добрата новина съобщи кметът Любомир Христов, докато инспектираше в понеделник свършеното на Ученическия стадион. Предвижда се обновения стадион да има капацитет 8000 - 10 000 места, а главният вход да бъде към бул. "Симеон Велики".
Към съоръжението ще бъдат изградени кафенета и магазини за спортни стоки. Проектът е дело на фирмата, разработила Спортна зала "Арена Шумен". Премиерът Бойко Борисов е обещал финансиране за реконструкцията на Градския стадион, съобщи още кметът Христов.
 


Прочетете също
Фото 25.01.2020 г. 12:46:50 ч.
Top