Шумен  15 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Рекорд! Недоволни от ВиК съветници приключиха сесия за 30 минути

Рекорд! Недоволни от ВиК съветници приключиха сесия за 30 минути Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Общинските съветници на Шумен проведоха най-кратката сесия в мандата си - заседаваха едва 30 минути днес. Извънредното и неплатено заседание на местните парламентаристи беше свикано по проблемите на ВиК-Шумен и то трябваше да вземе решение как преставителят на общината да гласува за финансов отчет и одит на дружеството на предстоящото общо събрание на "ВиК" на 17 юни. Новият шеф на ВиК-Шумен Илиян Илиев не дойде на сесията и това я обезмисли, категорични бяха съветници.
Първи петима от групата "За Шумен", научили в сряда за отсъствието на управителя, обявиха в писмо до медиите, че няма да присъстват. В 9 часа на банките им имаше табелки "протест".
Съветникът Диян Станчев първи предложи в зала заседанието да бъде прекратено: "Идеята беше да изслушаме управителя, сесията се обезмисля". Веселин Пенчев го подкрепи.
Председателят на ОбС проф.Борислав Беджев опита да обясни, че в сряда са имали кратка среща с Илиев в кабинета на кмета Любомир Христов и там той е пояснил, че има неотложни срещи на 13 и 14 юни. Новият ВиК-шеф излязъл с предложение да получава в писмен вид запитванията от общинските съветници и да им отговаря акуратно, както стори това в сряда с подробен писмен отчет. Заявил: "Не съм дошъл от София да се крия". Обяснил, че и в останалите 9 общини съветниците имат сходни питания и не е целесъобразно да обикаля по сесийни зали.

Отправил покана за разговор в кабинета му към председателите на партийни групи от ОбС.
Идеята за такава визита на "крака във ВиК" и за такъв принос в развитие на епистоларния жанр /форма на общуване с писма б.а./ срещна гнева на съветниците. Пламен Петков бе категоричен, че нито един управител до момента не е предлагал такъв начин на работа. "Недоволен съм, интересите на гражданите не са защитени", каза той. Иван Йонков също призова да не се приема този формат, а да се намери време за дебат в зала.
Метин Джамбазов обясни, че съветниците от ДПС жеалят провеждане на сесия. От ГЕРБ не бяха склонни. В крайна сметка заседанието се провали, защото от 29 присъстващи, само 6 гласуваха "за" провеждане, 7 "въздържал се", 16 бяха "против".
 
 


Прочетете също
Top