Шумен  13 °CСъбота, 25- ти Май
USD  1.75584 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Разследват мъж за изгорялата гора в село Живково

Разследват мъж за изгорялата гора в село Живково Източник: Снимка: ОД на МВР-Шумен

Област


Образувано е досъдебно производство за опожарената гора край шуменското село Живково, съобщават от полицията. Както Инфо Шумен писа, 24 дка с иглолистни дървета бяха унищожени от пламъците в неделя. Известно е, че жител на селото е запалил сухи треви и храсти, а огънят от тях се прехвърлил в горски фонд на площ от около 200 декара. Производството е по чл. 331 ал. 2 от НК за запалване по непредпазливост.
На деянието е имало очевидци, горски служител също е обхождал района. Според хората от селото, пламъците тръгнали от една от последните къщи, в която имало наети работници, които чистели буренясалата ограда. Вместо да изхвърлят храстите, решили да ги изгорят и от вятъра отънят стигнал до гората, която е само на 150 метра от Живково. Най-вероятно 37-годишен мъж ще отговаря за палежа, който вдигна на крак екипи на пожарната служба в Шумен, Нови пазар и Велики Преслав. 25 огнеборци и 12 горски служители на ДГС-Шумен с тупалки и ранцеви пожарогасители овладяли стихията.
В понеделник пожарникарите от Шуменско отново са участвали в гасенето на 11 пожара в региона. Горяли са от контейнери за смет до смесена гора.


Прочетете също
Top