Шумен  6 °CПетък, 28- ми Февруари
USD  1.78175 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Разширяват синята зона, ремонтират улици

Разширяват синята зона, ремонтират улици Източник: Снимка:Община Шумен

Шумен

Започнаха строително-ремонтните дейности по улиците в Шумен, с които ще бъде разширена синята платена зона за паркиране. В момента се работи по улиците „Мизия“, „Братя Стоянови“ и „Герила“, където се извършват подготвителни работи по настилките. Ремонтите са поверени на фирма „Барс“ АД, която спечели обявената обществена поръчка за ремонта на 12 участъка от улици на стойност 354 000 лв. с ДДС.
По улица „Мизия“ е разрушена старата паважна настилка и уличното платно се подготвя за цялостно преасфалтиране. Дейностите включват и изграждане на нови тротоари и бордюри от двете страни.

По улица „Братя Стоянови“ ремонтът започна от тротоара, който се намира от страната на Младежкия дом. Старите плочки са отстранени и на тяхно място ще бъде положена асфалтова настилка. Ще се преасфалтира и уличното платно. Улица „Герила“ също ще бъде цялостно преасфалтирана, а тротоарите и бордюрите от двете страни на улицата ще бъдат подменени, съобщават от общината.

Улиците, включени в разширяването на синята зона бяха обособени в две позиции. Първата позиция обхваща улиците „Христо Смирненски“, „Хан Крум", „Хан Омуртаг“, „Рафаил Попов“, „Княз Борис I“ в отсечките от бул. „Славянски“ до ул. „Цар Иван Александър“. Във втората позиция са включени пл. „Ал. Стамболийски“, улиците „Герила“, „Братя Стоянови“, „Мизия“, „Владимир Вичев“ и „Илия Блъсков“ в отсечките от бул. „Симеон Велики“ до ул. „Цар Освободител“.
 


Прочетете също
Top