Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Работна среща с ръководителите на държавните институции за публичност в работата с граждани и медии

Работна среща с ръководителите на държавните институции за публичност в работата с граждани и медии Източник: Областна администрация-Шумен

Област

Областният управител проф. Добромир Добрев проведе работна среща с ръководителите на 30 териториални структури на държавната администрация в област Шумен за координация и подобряване на комуникацията на институциите с гражданите и медиите. В срещата участва и заместник областният управител Нели Георгиева. Това информираха от институцията.
„Целта ми е с общи усилия да направим така, че да преодолеем процеса на недоверие на гражданите към всичко, което става в администрацията”, заяви областният управител проф. Добромир Добрев. Той акцентира на факта, че е важно хората да бъдат осведомявани от институциите за случващото се с бърза и точна информация, защото в противен случай слуховете и дезинформацията доминират в публичното пространство и объркват гражданите.
Представителите на държавните структури коментираха с областния управител как се осъществява сътрудничеството, комуникацията и взаимодействието с органите на местната власт и териториалните звена на държавната администрация. Представени бяха начините на работа  във всяка структура с цел постигане на публичност в работата на администрацията, конкретни действия за повишаване качеството на услугите и общественото доверие в работата на институциите, както и регламентиране на ясни и ефективни правила за взаимодействие между гражданите и служителите в администрациите за прозрачно управление и отчетност в дейността им.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top