Шумен  22 °CНеделя, 5- ти Юли
USD  1.74254 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Ясли и градини отварят с до 18 деца в група

Ясли и градини отварят с до 18 деца в група Източник: Снимка: Интернет

Шумен

От понеделник, 1 юни, се възстановява работата на детските ясли и градини на територията на община Шумен при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщават от общината. Посещенията ще стават след деклариране на съгласие от родителите за спазване на правилата за работа на детските заведения.
В своя заповед кметът на община Шумен Любомир Христов разпорежда приемът да се организира при максимална пълняемост на групите до 16 деца за детските ясли и до 18 деца за детските градини. Вътрешните правила за организиране на дейността се изработват от директорите съобразно спецификата на всяко детско заведение.
Допускането на децата в яслите и градините ще се извършва от медицинско или друго упълномощено от директора лице при използване на необходимите индивидуални предпазни средства – маска/шлем и ръкавици, които са задължителни и за останалите работещи в детската градина/ясла.
В текста на заповедта се уточнява, че организираните  занимания с децата в детските градини и ясли по време на извънредната епидемична обстановка се провеждат при спазване на общите правила, които са разписани от здравното и образователното министерство.
При проява на клинични симптоми или установен положителен тест за COVID – 19 на дете или на член от персонала на детската градина/ясла ще се прилагат мерките, посочени в Протокол при съмнение или случай на COVID – 19 в детската градина/ясла към Мерките за организиране на дейностите в детските градини и детските ясли след възстановяване на приема на деца на Министерството на образованието и Министерство на здравеопазването.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top