Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Яко! Над 3200 инспектори по коланите празнуваха

Яко! Над 3200 инспектори по коланите празнуваха Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Шумен вече си има над 3200 деца - инспектори по предпазните колани в автомобилите. Както Инфо Шумен писа, обучението им стартира миналата година и завърши преди дни. В ролята на лектори бяха доброволци от обществено отговорни фирми в региона, които влизаха в часа на класния и грабваха от раз вниманието на децата.
В събота отговорните инспектори по коланите се забавляваха яко в "Арена Шумен", но първо разделени в отбори показаха какво са научили в състезания с велосипеди и тротинетки, с удоволствие отговаряха и на въпросите на любимецата си Део.

Както се полага за подобно "катаджийско" празненство той пристигна с полицейска патрулка, управлявана лично от комисар Йордан Дундаков, шеф на "Охранителна полиция".
"Кампанията е провокирана от фрапиращата статистика за пътния травматизъм. Целта беше да се повиши вниманието на децата и да се изгради съзнателно отношение за поставяне на колани при пътуване в автомобилите", припомни началото Мая Блъскова от “Алкомет” АД.

"Нека пазим децата, те са най-важното което имаме", призова и съсобственика в алуминиeвия гигант Фикрет Индже, който уважи празника заедно с внука си. Кметът на Шумен Любомир Христов като бивш шеф на полицията призова за пореден път всички да спазват правилата за безопасност, качат ли се в автомобили. Сигурно е, че хиляди малки инспектори ще контролират възрастните и един ден трябва да станат съвестни шофьори.

Най-добрите в състезанията получиха награди от директора на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим, от зам.ректора на ШУ доц.Константин Константинов и спонсорите, и залата се отдаде на заслужена веселба с идола си Дара.
 
 


Прочетете също
Top