Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Проверяват планово състоянието на детските площадки

Проверяват планово състоянието на детските площадки Източник: Община Шумен

Шумен

Във връзка със запитвания за състоянието на детските площадки в общината, от общинската администрация информират, че се извършват периодични планови проверки в града и кварталите.
В началото на месец май ще започне мащабна годишна проверка. Тя ще обхване 50 детски площадки в Шумен, около 10 на територията на кварталите „Макак”, „Мътница” и „Дивдядово”. В селата ще бъдат проверени около 20 площадки. При проверката ще се следи състоянието на оградата, настилката, наличието на информационна табела, парковото оборудване - пейки, кошчета, чешми, беседки, перголи, както и на самите детски съоръжения. При констатирани нередности своевременно ще бъдат взети мерки те да бъдат отстранени. Ще бъде изготвен доклад, който ще се актуализира периодично.
Задължителни проверки се правят след сигнали на граждани. Според направените констатации се извършват съответните ремонтни дейности. Когато съоръжението не може да бъде ремонтирано и е опасно, се демонтира и се залага подмяната му. При осигуряване на финансов ресурс се закупуват нови съоръжения и се поставят на съответните места.
През последните години Община Шумен е извършила реновиране на повече от десет детски площадки, като една от тях е тази в Градската градина. За тази година в капиталовата програма е предвиден бюджет за проектиране на шест детски площадки. Тази на ул. „Тракия“ № 6 не е в този списък. За тази площадка се планира укрепване на част от съоръженията, а след осигуряване на финансиране, тези които са трайно повредени ще бъдат подменени.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top