Шумен  7 °CСъбота, 6- ти Март
USD  1.63832 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Проверяваха номера по ръцете и безплатен бензин

Проверяваха номера по ръцете и безплатен бензин Източник: Снимка: infoshumen.info

Избори

ОИК Шумен проверява сигнали за изборни нарушения в селата Ивански и Мадара в неделя. В първото населено място били засечени двама души с изписани числа по дланите. Председателката на секционната комисия видяла и мъж да шари ръцете на други избиратели. Освен това две жени завъртяли 50 лв. помежду си. Получаващата ги заявила, че й връщат заем. Сигналът е препратен по компетентност до Районна прокуратура-Шумен.
Че се сипва бензин без пари пък, бил другият сигнал. При тест на посочената бензиностанция от ОИК не получили безплатно гориво.
Към 20:30 часа изборният процес във всички избирателни секции на територията на ОДМВР- Шумен е приключил. Няма данни за възникнали проблеми и инциденти, съобщиха оттам. Създадена е необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали.
Постъпилите сигнали за нарушения, свързани с избирателното право са 9, обобщават от полицията. Докладвани са на прокуратурите в региона, които незабавно са предприели действия за работа по сигналите.
 
 
 


Прочетете също
Top