Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Провериха китайски магазин по сигнал

Провериха китайски магазин по сигнал Източник: Снимка: Интернет

Шумен

След сигнали, получени от телефон 112, за струпване на хора пред търговски обект на бул. „Велики Преслав“ в Шумен и за разполагане на стоки на тротоара пред така наречения китайски магазин е извършена проверка. Инспекторите от общината не са открили струпани граждани, но изнесената навън стока все още е била на тротоара пред магазина. Направен е констативен протокол и търговецът ще получи и акт за нарушението.
От общинската администрация напомнят, че извършването на такава дейност на открито, без разрешение, е нарушение на изискванията по Наредба 1 за поддържане и опазване на обществения ред. Събирането на много хора на едно място и на близко разстояние един от друг също е нарушение на разпоредбите, свързани с наложеното извънредно положение за предпазване от разпространението на заразата с COVID-19. 
По сигнали, подадени на дежурния телефон в общината – 054/857 677 са извършени проверки за работещи кафе-машини на открито, за посещения на питейни заведения и обекти с места за сядане. До момента няма потвърждение на подадената информация, но от общината отново напомнят, че не се допуска консумация на място в барове, кафе сладкарници, заведения за бързо хранене и ресторанти. Остава възможността за доставки по домовете.
Междувременно от РЗИ-Шумен оповестиха, че от 23 до 26 март са извършени 266 проверки в различни обекти от фитнес центрове до банки и нарушители не са открити.
От Община Шумен призовават гражданите и търговците да спазват наложените ограничения, свързани с обявеното извънредно положение и предприетите мерки за неразпространение на заразата. От нас зависи в голяма степен дали ще опазим собственото си здраве, живота и здравето на нашите майки и бащи, баби и дядовци.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top