Шумен  1 °CПон, 11- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Проектоуправител за ден?

Проектоуправител за ден? Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

До приключване на конкурса за управител на ВиК-Шумен на поста да бъде избран Иван Ламбов. Това гласуваха шуменските общински съветници на сесията в четвъртък - 29 казаха "за", 1 беше против, двама се въздържаха. Още в петък, когато е насрочено извънредно Общо събрание на ВиК–Шумен по искане на държавата /Министерство на регионалното развитие и благоустройството/ ще стане ясно кой ще оглави дружеството. Възможно е независимият съветник Ламбов, който е председател на Икономическа комисия към Общинския съвет, да бъде само проектоуправител за ден, коментираха запознати.
МРРБ най-вероятно ще посочи свой кандидат. При положение, че държавата е мажоритарен собственик на 51% от капитала на ВиК-Шумен, предложения от нея ще седне в стола на досегашния управител инж.Красимир Марков, който сам поиска да напусне преждевременно.
В този дух бяха и изказванията на съветници в сесийната зала. Даниела Русева от групата "За Шумен" заяви, че "ще бъде избран този, който държавата посочи, но не пречи ние да направим предложение". След вота пък, съветникът от БСП Владимир Пенчев каза, че е гласувал против, но не заради личността, а против цялата бутафория. В петък ще стане ясно дали за ден или за дълго името на Ламбов ще се свързва с ВиК-Шумен.
 
 


Прочетете също
Top