Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Продължават срещите в общините от област Шумен във връзка с подготовката на предстоящите избори

Продължават срещите в общините от област Шумен във връзка с подготовката на предстоящите избори Източник: Община Нови пазар

Избори

Областният управител проф. Христо Христов проведе срещи в общините Каспичан, Нави пазар, Каолиново и Хитрино във връзка с подготовката на предстоящите парламентарни избори на 2 април. В разговори с кметовете на общините и кметовете на населените места беше обсъдена готовността на общинските администрации за провеждане на изборния процес, като на този етап не са констатирани и докладвани затруднения при подготовката.
Общините изпълняват дейностите, разписани по хронограмата на ЦИК за подготовката и провеждането на изборите, следват поставените срокове и изпълняват отговорностите си за гарантиране нормалното протичане на изборния ден. От представената информация стана ясно, че е извършен обход и обследване на изборните помещения от страна на оторизираните институции, осигурени са и необходимите материали от страна на администрацията. Предстоят обучения на членовете на секционните комисии, като недостатъчно добре изяснен въпрос според кметовете остава въвеждането на видеонаблюдение.
Областният управител проф. Христо Христов отново подчерта, че основната задача е да бъдат проведени демократични избори, като се противодейства на купения вот. Той посочи, че координацията между институциите, участващи в изборния процес, е много добра и призова всички да направят необходимото с максимални усилия и отговорност, за да протекат изборите в спокойна и нормална обстановка.
Във връзка със сериозния проблем през есента на миналата година с недостига на дърва за огрев за населението, областният управител увери кметовете, че директорът на Североизточно държавно предприятие Шумен инж. Ради Иванов работи по планиране на необходимите количества дървесина, след като кметовете на населените места са подали заявки. Целта е доставките да приключат до месец септември и да се избегне напрежението след населението, каза областният управител.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top