Шумен  17 °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Продават общински жилища

Продават общински жилища Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Четири жилища от фонда на общината ще бъдат продадени на цени за квадратен метър между 574 и 800 лв. Общинският съвет в Шумен трябва да гласува сделките с панелните апартаменти на сесия идния четвъртък. Техните наематели са кандидатствали да закупят имотите, а цените са определени от лицензиран оценител според пазарните.  Крайните оценки значително надвишават данъчните.
Най-скъпо за 36 000 лв. /или по 795 лв. на квадрат/ е оценена гарсониера от 45 кв.м. на ул."Витоша". Най-ниска оценка по 574 лв. за квадрат е получило жилище от 80 кв.м. на ул."Ген. Драгомиров", строено през 1977 година. Крайната му цена е 46 000 лв. Другите жилища са на улиците "Ген.Радецки" и "Жечко Спиридонов".
Наемателите им са изпълнили изискванията да са живяли в апартамените три години без прекъсване. Жилищата не са били са включени в приетата Програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2019 г. и затова сега местният парламент трябва да вземе решение за допълването им в нея.
Ако кандидатствалите наематели са удовлетворени от поставените цени и закупят имотите, в хазната ще влязат общо 148 000 лв. Общината трябва да използва средствата отново за подобряване на условията в общинските жилища или за строеж на нови апартаменти.
Тази година трябва да започне изграждане на блок с 50 апартамента за социално слаби жители в кв."Тракия" с евросредства.
 
 
 


Прочетете също
Top