Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Пробация за смърт след удар на мотокари

Пробация за смърт след удар на мотокари Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Делото за смърт в шуменската Пивоварна след сблъсък на два газокара завърши с 6 месеца пробация за Красимир Кътев, който бил зад волана на една от машините. При инцидента през септември 2016 г. при падане от машината загина неговият колега Красимир Стоянов/49г./.
През шестте месеца осъденият за причиняване на смърт, поради немарливо изпълнение на занятие, трябва да се подписва два пъти седмично пред пробационен служител, реши Окръжният съд в Шумен. Магистратите са постановили да заплати и 1800 лв. деловодни разноски.
Това е второ решение по казуса, след като веднъж вече Окръжен съд в Шумен напълно оправда Кътев, но прокуратурата протестира пред Апелативен съд-Варна и делото беше върнато за ново разглеждане от друг състав.
Магистрати са преценили, че водачът на газокар „Линде Н25Т-01“ е нарушил правилата за здравословни и безопасни условия на труд, че  скоростта на кара не трябва да надвишава 5 км/ч в работно помещение и 12 км/ч извън него, като го е управлявал с 19 км/ч. След десен завой се блъснал в насрещно движещ се газокар „Линде Н16Т-03“. След деянието е направил всичко зависещо от него за спасяване на пострадалия, пише в присъдата. Тя отново подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок, който тече от сряда.
 
 


Прочетете също
Top