Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Приключи XXII Национален конкурс за гайдари и инструментални камерни състави в Нови пазар

Приключи XXII Национален конкурс за гайдари и инструментални камерни състави в Нови пазар Източник: НЧ “Христо Ботев-1872”-Нови пазар

Култура

Приключи XXII Национален конкурс за гайдари и инструментални камерни състави “Вълшебни ритми” в Нови пазар, съобщиха съорганизаторите от НЧ „Христо Ботев-1872”. В него участваха над 150 гайдари от Нови пазар, Шумен, Добрич, Варна, Девня, Провадия, Долни чифлик, Дулово, Плевен, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Котел, Несебър, Бургас, Лясковец и с. Константиново.
Участниците бяха оценявани от жури в състав: председател проф. Милчо Василев - ръководител на АМТИИ-Пловдив, и членове Красимир Кондов - преподавател по гайда в НУИ „Панайот Пипков”-Плевен, и д-р Данаил Енчев - преподавател по гайда в НУФИ „Филип Кутев”-Котел.
По традиция знамето на конкурса беше вдигнато от най-малкия участник - Мирослав Георгиев от с. Константиново. На втория ден от програмата се проведе традиционното дефиле на участниците от входа на Читалището по пл. „Раковски” и обратно.
Конкурсът се провежда всяка година от 2002 г. насам под патронажа на кмета на община Нови пазар. Организатори са община Нови пазар и НЧ "Христо Ботев-1872".
Събитието е под патронажа на Министерството на културата, което осигурява финансирането, и кмета на община Нови пазар.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top