Шумен  13 °CСряда, 22- ри Май
USD  1.75238 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Приютът: Не изхвърляте малки, кастрирайте любимците си безплатно

Приютът: Не изхвърляте малки, кастрирайте любимците си безплатно Източник: Снимка: Общински приют "Т.Петрова"

Шумен

Пореден безотговорен собственик на куче оставил кашон с 5 лаещи мъничета пред Общинския приют "Тонка Петрова" в четвъртък сутринта. Случва се почти през ден, а така се запълва капацитетът на приюта, стопява се и бюджетът му. Служителите прибират изоставените малки, но за тях са нужни специални ваксини и медикаменти, а това са непредвидени разходи, алармира управителят на приюта Дария Георгиева.
"Въртим се в порочен кръг, обезмисля се работата ни", категорична е тя. Единственият хуманен начин за разрешаване на проблема е кастриране на домашните любимци. Приютът го прави безплатно и всеки може да донесе кучето си при тях или в кабинета на ветеринарният лекар д-р Атанасов на Кооперативния пазар. "Нека стопаните да ни потърсят ден преди да донесат кучето си и ще извършим манипулацията без да заплащат нищо", каза Георгиева. Посочва личния си телефон за връзка 0897 93 93 46.
За два месеца в приюта са били кастрирани над 150 кучета от улиците на Шумен, Каолиново и Нови пазар, както и 35 котки. В приюта в момента са прибрани 350 бездомни кучета и още поне 40-50 бебета, донесени пред вратите от стопани, които прехвърлят отговорността на общинския приют.
Можете да подкрепите финансово центъра за спасяване на малките
BG19RZBB91551005589127 BIC
СНЦ Надежда за животните

 
 


Прочетете също
Top