Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Приемен ден на областния управител проф. Добромир Добрев

Приемен ден на областния управител проф. Добромир Добрев   Източник: Областна администрация Шумен

Област


В приемния ден на областния управител проф. Добромир Добрев граждани поставиха проблеми, касаещи ремонтни дейности в междублоково пространство в Шумен, недостиг на вода в село Ловец и нередности в изборния процес в село Правенци. Венцислав Петров постави на вниманието на областния управител проблем с ремонтните дейности, които община Шумен извършва в момента в квартал Херсон в града. Според него няма да бъде асфалтирано и ремонтирано междублоковото пространство до двата жилищни блока в близост до сградата на военното училище. Граждани от квартала са писали жалба до общината, но оттам са отговорили, че теренът е собственост на Министерството на отбраната и това е пречка да бъдат извършени ремонтни дейности. Експерти на Областна администрация ще извършат необходимата проверка на собствеността на терена и съобразно това ще се търси възможност да бъде оказана помощ на живущите в квартала да бъде облагороден и този район.
               Проф. Татяна Чалъкова потърси съдействие от областния управител относно  проблем с недостига но вода в село Ловец, община Върбица. Местните водоизточници са с недостатъчен дебит и това води до нарушения на водоподаването. Областният управител проф. Добромир Добрев проведе разговор с управителя на ВиК Шумен Иван Пушкаров да бъдат предприети действия за решаване на проблема.
               Садкъ Хасан сигнализира за проблем, касаещ нередности в провеждането на изборите за кмет на село Правенци, община Нови пазар, а именно сред гласуващите има хора, които не са жители на селото и на един адрес се регистрират допълнително лица. Във връзка с този сигнал областният управител проф. Добрев заяви, че Областна администрация ще уведоми ОД на МВР Шумен за информацията на този гражданин, постъпила в приемния ден.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top