Шумен  9 °CСряда, 14- ти Април
USD  1.63476 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

През април ДКТ „Васил Друмев” гостува на столична сцена

През април ДКТ „Васил Друмев” гостува на столична сцена  Източник: ДКТ "В.Друмев"

Култура

Шуменският театър обяви програмата си за месец април. На 5.04.  ДКТ "Васил Друмев" гостува в Народен театър „Иван Вазов” – София. Пред столична публика ще се представи спектакъла „Дойдох си” от Йонка Илиева, сценичен вариант и рижисура Димитър Димитров, с участието на Васил Драганов и Стефани Лечева.
На 14.04. в Провадия ще се играе  комедията „Мосю Журден” по Молиер, реж. Съби Събев на шуменския театър. В спектакъла участват: Васил Драганов, Стефани Лечева, Радина Алексиева, Пламен Иванов, Кристина Константинова, Стефан Мараджиев, Радостина Велкова, Веселин Бърборков, Валери Зарков и Джанер Якуб.
Отново на столична сцена, но в Младежки театър „Николай Бинев” ще гостува спектакълът „Въведение в тяхната картина” от Маргарит Минков, реж. Стайко Мурджев. Участват Стоян Радев, Янислава Линкова, Александра Михайлова, Ивайло Захариев. На следващия ден постановката ще се играе във Видин.

Детските спектакли на шуменския театър също ще гостуват на различни сцени. „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет, реж. Съби Събев ще зарадва публиката в Търговище – на 03.04. и в Габрово – на 25.04. В постановката участват Джанер Якуб, Радина Алексиева и Веселин Бърборков. На 17.04. ще се представи в Търговище „Жълтата Червена шапчица” по Джани Родари, реж. Съби Събев. Участват Моника Угренова и Веселин Бърборков.
На шуменска сцена ще гостуват популярни заглавия от други театри.
На 11.04. Държавен куклен театър – Търговище представя спектакъла „Огнивото” по Ханс Кристиян Андерсен. 
На 18.04. ще играем„Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет.
На 25.04. ще ни гостува Държавен куклен театър Габрово със спектакъла „Принцесата и граховото зърно” по Ханс Кристиян Андерсен. Всички представления ще са в зала „Патиланчо” и са с начален час 11:00. 
На 13.04. Драматично-куклен театъра „Иван Радоев” – Плевен ще представи на шуменска сцена спектакъла „БОИНГ БОИНГ” от Марк Камолети. 
ДКТ „Васил Друмев” гарантира спазването на всички противоепидемични мерки. носенето на маска е задължително.
За повече информация телефон на билетна каса:
0896 14 00 44
Работно време – всеки делничен ден от 11:00 до 14:00 ч и от15:00 до 19:00 ч.
Инфо Шумен 

 
 


Прочетете също
Top