Шумен  1 °CСряда, 1- ви Април
USD  1.78517 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Предстои избор на нов омбудсман на Шумен

Предстои избор на нов омбудсман на Шумен Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Отчетът на омбудсмана на община Шумен Иван Капралов за изминалата година беше приет днес на сесия с 37 гласа "за" и 1 "въздържал се". Това е осмият му, последен отчет, защото по действащия Правилник за дейността на обществения посредник той няма право на трети мандат.
Иван Капралов информира общинските съветници, че вторият му мандат изтича през месец май и те трябва да започнат процедура за избор на нов обществен посредник. Процесурата не е лека, поради законовото изискване изборът да бъде направен с минимум 2/3 от гласовете на общинските съветници. Ако не се стигне до избор, настоящият омбудсман продължава работа до успешен избор.
Капралов заяви, че ако бъдат направени промени в Правилника за организацията и дейността на обществения посредник, той би се кандидатирал и за трети мандат. В отговор председателят на Общинският съвет Красимир Минчев заяви, че необходимостта от промени в правилника, както и стартирането на нова процедура ще бъдат обсъдени от постоянните комисии към ОбС и окончателно решение ще бъде взето на сесията през м.март.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top