Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Представят книгата "Светлината на живота" от отец Дончо Александров

Представят книгата "Светлината на живота" от отец Дончо Александров

Шумен

Църковното настоятелство към храм " Св. Три светители" и храм " Св. Райко Шуменски" организира представяне на книгата " Светлината на живота" с автор ставр. ик. Дончо Александров на 09. декември, от 17.15 ч. в Регионална библиотека Стилиян Члингиров. 
Тази среща, която носи духа на настъпващия рождественки празник е събитие за християните от Шуменска духовна околия. 
Това е втората книга на този автор, свещеник, завършил Богословие в ШУ "Еп. Константин Преславски". Тя съдържа 37 теми, свързани не само с църковния, но и със социалния и обществения живот. Има за цел чрез езика и есеистичния си стил  да достигне до широк кръг читатели. В нея откриваме текстове, посветени на работохолизма и кариеризма, щастието и позитивното мислене, труда, болестите, милосърдието, богатството и бедността, приятелството, християнството и политиката, лайк манията, страха и вярата, прераждането. На страниците и ще прочетем разяснения за нашата вяра, за молитвата, поста, Библията, Църквата и други вечни и актуални теми.
„Светлината на живота“ е написана в последните две години, във време на пандемия, което се оказа и благодатно за размисъл, за осмисляне на живота ни и човешките отношения, за оценка на ценностите, за равносметка. Книгата има за цел да провокира интерес не само у хората в Църквата, но и у тези, които са по-близо или съвсем далече от християнската проблематика, но желаят да научат повече за вярата или да изградят поне обща култура в тази област.Книгата може да бъде в помощ на свещеници и богослови, които водят беседи в енориите. Отпечатана е от издателство „Захарий Стоянов”. От края на месец октомври  се разпространява във всички по-големи книжарници в страната и в част от православните храмове.
Инфо Шумен
 
 
 


Прочетете също
Top